Over de SKOV

De Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV) is de onderwijsorganisatie in Volendam. De scholen van de SKOV bestaan uit een brede middelbare school, een school voor speciaal basisonderwijs en 6 basisscholen. De stichting verzorgt al 50 jaar het onderwijs in Volendam. Op de scholen ontvangen ongeveer 3000 leerlingen dagelijks onderwijs en begeleiding van ongeveer 370 medewerkers in onderwijzende, besturende of onderwijsondersteunende functies.

Onderwijs van hoge kwaliteit

De SKOV biedt aan alle leerlingen onderwijs van hoge kwaliteit. Dit doen wij vanuit onze katholieke identiteit met de aandacht die leerlingen toekomt. Alle leerlingen zijn welkom op de scholen van de SKOV. Samen met de ouders van de leerling willen wij de kinderen opvoeden en begeleiden richting een succesvolle toekomst. De scholen van de SKOV bieden een veilige en gestructureerde leeromgeving waar leerlingen de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Zo stimuleren wij ze om sociale medemensen te worden. Lees hier meer over ons onderwijs.

Samenwerken aan de toekomst

Ieder kind is uniek en verdient een eigen aanpak. Op school moeten zij zich veilig en gewaardeerd voelen in een eigentijdse en uitdagende leeromgeving. Daar werken onze medewerkers op de 9 scholen van de SKOV dagelijks aan. Samen met de ouders/verzorgers van onze leerlingen willen wij zo zorgen dat de leerling zich optimaal ontwikkeld en uitstekend voorbereid wordt op de toekomst.

7 basisscholen in Volendam

De SKOV biedt op 7 basisscholen verspreid door Volendam basisonderwijs aan. Op elk van onze scholen werken wij met vele leerkrachten van hoge kwaliteit aan goede resultaten voor onze leerlingen. Belangrijk voor ons is dat leerlingen met plezier naar school gaan, hun talenten kunnen ontplooien en op een eigentijdse wijze voorbereid worden op het voortgezet onderwijs. Een overzicht van onze basisscholen en hun websites vindt u hier

Voortgezet onderwijs in brede opzet

Naast de basisscholen is de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam ook verantwoordelijk voor het aanbieden van voortgezet onderwijs op het Don Bosco College in Volendam. Deze brede middelbare school met onderwijsstromen VMBO, HAVO en VWO biedt plaats aan zo’n 1500 leerlingen vanuit de wijde regio. Binnen deze school wordt alle onderwijs op één makkelijk bereikbare en overzichtelijke locatie gegeven. Persoonlijke aandacht en uitstekende begeleiding zijn topprioriteit binnen het DBC en het team van docenten, begeleiders en onderwijsondersteunend personeel werkt samen keihard om iedere leerling optimaal voor te bereiden op de toekomst. Meer informatie over het DBC vindt u hier.